Billiga hyrbilar online

Billiga hyrbilar online

Skall man ut på resande fot är det ofta väldigt bekvämt att ha tillgång till en hyrbil redan på flygplatsen, för att slippa leta kommunala färdmedel där man aldrig har varit innan. Ofta är man dessutom trött efter en lång flygresa, vilket gör det ännu jobbigare om saker strular eller om man helt enkelt inte hittar rätt. Att redan innan man påbörjar sin efterlängtade solsemester veta att man har den billigaste hyrbilen man kan få tag på, kan eventuellt hjälpa nerverna en aning. Likaså att använda sig av rätt bolag. Några av de många sajter som erbjuder biluthyrning kan ett par sidor rekommenderas lite extra när man skall leta billig hyrbil. Dessa är:

  • Budget är ett välkänt företag med hyrbilar i stort sett hela världen.
  • Avis är precis som Budget ett gammalt och känt företag. Även Avis hyr ut bilar på flertalet destinationer.
  • Flygstolen har utöver billiga flygbiljetter även hyrbilar på många resmål. Värt att kolla upp.
  • Rentalcars är som namnet på sajter tydligt antyder specialiserade på just hyrbilar jorden runt.
Hyrbil billigt online

Det är en väldigt stor skillnad i pris på hyrbilar, men de billigaste småbilarna kostar oftast inte så mycket oavsett var man hyr dem. Skall man resa längre eller om man om man är borta mer än ett par dagar är det viktigare att leta upp det billigaste alternativet, speciellt om man hyr en större bil.

Rätt hyrbilsförsäkring

Utöver skillnad i pris skall man vara noga med att kontrollera vad som ingår i priset, om det är extrakostnader och självrisker vid eventuella olyckor. Det kan vara både jobbigt och dyrt att krocka utomlands utan rätt försäkring, så se till att läsa på och välja att vara bra försäkrad. Ibland ingår vissa delar i hemförsäkringen och/eller det betalkort man betalar med. Reser man i länder med vinterväglag är det naturligtvis viktigt att bilen har vinterdäck eller snökedjor. Kolla det innan för säkerhets skull.

Billiga hyrbilar hittar man lättast via någon av de större portalerna som ofta har massor av bolag och hyrbilar att välja mellan. Ofta kan man hitta väldigt billiga hyrbilar på detta sätt, i synnerhet om man är ute i god tid.