Billiga mmorpg online

Att man hittar MMORPG spelen online är ingen överaskning, MMORPG står ju för Massive Multiplayer Online Role Playing Game, så de finns bara på nätet. Det finns många olika MMORPG’s, men det spelet som både blev mest omtalade och populäraste är WoW – World of Worcraft. Innan WoW så var MMORPG-spelarna betydligt färre och koncentrerade till folk som spelat mycket rollspel och liknande när de var yngre. Nu, sedan WoW, har publiken växt ordentligt och banat väg för nya onlinespel även om inget har kommit i närheten av WoW vare sig vad gäller antal spelare eller lönsamhet.

Sajter om MMORPG-spel

Det finns många sidor som handlar om dataspel i allmänhet och MMORPG’s i synnerhet, så att hitta information om alla olika spel är ingen konst. Det svåra är istället att veta vilket spel man skall välja. De flesta – om inte alla – MMORPG använder sig av prenumenationer, det kostar alltså en slant varje månad att spela dessa spel. Är man ute efter gratis online rollspel, då finns det alternativ som istället använder sig av metoden “in game purchases”, dvs. att man spelar gratis men även kan använda riktiga pengar för köpa saker i själva spelet. Vissa tycker detta är att betrakta som fusk och termen “pay to win” är ofta förekommande i forum och liknande.

MMORPG på konsoler

I början av dessa spels framväxt var det endast på datorer de spelades, men nuförtiden är det nästan lika populärt på konsoler som XBOX, Playstation och Nintendo. Om man verkligen kan kalla denm MMORPG’s är diskutabelt, men många TV-spel spelas online och med/mot andra spelare så likheterna är många. GTA – Grand Theft Auto – är ett av många exempel på TV-spel där man spelar i en virtuell värld mot andra spelare. Där är det mindre av samarbete än i MMORPG’s, och istället är det snarast tävlingar och race mot andra som är själva poängen.