Billiga datorer online

av | december 22, 2018

Datorer som inte ruinerar

Om det är någonting som är logiskt att hitta billigare online så är det datorer, och visst finns det fynd att göra på internet. Det finns ett otal olika sidor som säljer billiga datorer och datatillbehör, både i Sverige och utomlands.
Det är till och med så att vissa av de traditionella elektronikkedjorna har ett pris offline och ett annat, billigare pris online.

Skälet till att man kan hitta så mycket billigare datorer online är för att man slipper butikskostnaden, personalkostnaden och till viss mån lagerkostnaden. Då blir produkterna betydligt billigare än i butik.
Det finns dessutom ett flertal sidor som säljer begagnade datorer och annan elektronik om man verkligen vill spara pengar. Dock är det u så med datorer att de blir utdaterade snabbt, så att en begagnad dator kanske inte håller måttet så lång tid framöver.

Kunskap om datorer

Om man inte har specifik kunskap om datorer och dess komponenter är det bäst om man köper en “färdig dator” från någon av alla sidor, även om man ofta kan göra en ännu bättre affär om man köper delarna för sig och bygger sin egen dator. Billigare än så blir det nog inte, men det kräver att man har lite koll på vad man gör.

Noll koll på datorer

Har man verkligen ingen kunskap eller intresse för datorer så kan man ju alltid gå till en vanlig butik för att titta på datorerna och få lite hjälp av personalen. Sedan går man hem med modellbeteckningen och kollar var på internet man hittar dessa produkter till bästa pris.
Vissa datatillbehör skall man i princip bara köpa online eftersom det är så mycket billigare, framförallt gäller det detta förbrukningsvaror som papper eller bläckpatroner, men även själva datorerna finns att köpa billigare online.

De billigaste datorerna

För att hitta en dator riktigt billigt finns det förvånansvärt bra priser på ett par av de större aktörerna i Sverige, Några man alltid skall besöka om man skall köpa datorer eller datatillbehör är: