Billig bilförsäkring online

av | augusti 6, 2019

Hitta billigaste bilförsäkringen

En bilförsäkring är ett måste för alls bilägare, det är till och med lag på att alla bilar måste ha minst en trafikförsäkring. Kanske är du på gång att köpa ny bil, men är klok nog att kolla vad bilförsäkring kostar innan du slår till.

Bilförsäkring och försäkringsbolagen

Nästan oavsett vilken typ av försäkring man söker så kan man vara trygg i att få en bta försäkring till lågt pris hos Moderna Försäkringar. Utöver bilförsäkringar har de ett brett utbud med hemförsäkring, mc- försäkring, husbilsförsäkring och mer ändå. Ett annat litr oväntat alternativ är Ica som utöver att numera ha bankverksamhet och lån även har Ica Försäkringar vars bilförsäkring är både billig, enkel och utan alltför snåriga försäkringsvillkor. Ett tredje försäkringsbolag som har billiga bilförsäkringar är Folksam som de flesta är bekanta med.

Billig bilförsäkring hade hjälpt

Hel- eller halvförsäkring

Att försäkra sin bil är tyvärr inte så enkelt som att bara hitta den billigaste bilförsäkringen och välja, det är lite mer att tänka på än priset. Den första frågan gäller just valet helförsäkring eller halvförsäkring. Det är stor skillnad i pris, men det är minst lika stor skillnad på vad som täcks av försäkringen beroende på vad man väljer. Generellt är billiga bilar inte värda att helförsäkra, utan man bör då se på de billigare alternativen. Dyra bilar är omvänt, då vill man ofta vara säker på att alla skador täcks, oavsett vad som sker.

Vad täcker en bilförsäkring?

Det är en fråga som inte har ett enhetligt svar, det skiljer sig mellan olika försäkringsbolag, men även mellan de olika bilförsäkringar hos samma bolag. Här blir det finstilta viktigt, likaså att fundera över vilka skador som är rimligt att råka ut för. På samma vis blir självrisken en viktig faktor i valet av bilförsäkring om man är pedant och skall reparera varje liten lackskada eller annat.

Så vilken bilförsäkring blir billigast?

Vilken bilförsäkring som blir billigast för just dig är omöjligt att svara på. Det är många parametrar försäkringsbolagen tar med när de räknar ut premien, eller månadskostnaden om man så vill. Hur gammal man är, var man bör hur långt man kör varje år och tidigare försäkringsärenden då det är relevant är några av de viktigaste, och oftast vad som påverkar månadskostnaden för din bilförsäkring mest av allt.