Billig husbilsförsäkring via nätet

av | augusti 15, 2019

Hitta billig husbilsförsäkring online

Det är som vanligt, precis som med det mesta hittas även husbilsförsäkringar billigast online. På samma vis som med en vanlig bilförsäkring handlar mycket om val och kalkylerad risk i relation till kostnaden. Så är det med alla försäkringar, men en husbilsförsäkring skiljer sig ändå mot flertalet andra försäkringar. Den stora skillnaden som uppstår beror på att en husbil och sättet att använda den för sig mellan trafik, med alla risker som finns, och boende med sina riskmoment. Alla dessa små risker smak tas med i priset och det gör att skillnaderna blir större mellan olika bolag till skillnad mot exempelvis husbilslån som knappast skiljer sig mot ett vanligt billån.

Försäkringsbolag med billiga priser

Det finns ett par olika försäkringsbolag som ofta ligger i det lägre spannet oavsett försäkring. Föga förvånande är det även där vi hittar de billigaste husbilsförsäkringarna. Det är hos Folksam, Moderna Försäkringar och Ica Försäkringar. Oavsett om du väljer ett av dessa bolag eller ej så är deras priser en bra utgångspunkt för fortsatt research.

Husbilsförsäkring billigare än man kan tro

Hur räknar de på en husbilsförsäkring?

Försäkringsbolagen måste ju sätta priser som på något vis återspeglar den risk som företaget tar, annars får de snabbt bekymmer med lönsamheten. Så deras utgångspunkt måste tas i den samlade ekonomiska risk som husbilsförsäkringar ger dem, trots att det på individnivå kan kännas dom äpplen och päron. Även om konsekvenserna känns banala i relation till en bilolycka så är ju till exempel en läckande toalett en risk som försäkringsbolagen måste räkna fram för att kunna sätta ett pris på husbilsförsäkringen utan att själva riskera för mycket. De måste ha siffror på hur ofta saker sker, vad den genomsnittliga kostnaden blir och ibland även någon form av värsta tänkbara scenario för att kunna prissätta rätt. Alla dessa beräkningar skall tillsammans ge underlag för premien – eller månadskostnaden – och tanken är att erbjuda en så billig husbilsförsäkring man behöver för att konkurrera, samtidigt som man vill ha en lönsam produkt. Det får alltså inte vara för billiga försäkringar.