Billigt billån online

av | augusti 12, 2019

Hittar man billigast billån online?

Precis som med sms-lån, bolån är all annan belåning så är det möjligt att hitta även billån billigare online. De skiljer sig knappt alls mot husbilslånen, det är försäkringen som är betydligt dyrare för en husbil än en vanlig personbil.

Fördelar med att låna på nätet

De flesta billån sker antingen på nätet eller hos en bilhandlare. Då är det i regel billigare att låna till bil på nätet, även om det kan vara kampanjer på billån hos vissa handlare. Men om inte annat så har man fler valmöjligheter på webben, och för de med lite ansträngd ekonomi kan det vara nödvändigt för att få lånet beviljat. Man får även en bättre överblick och kan jämföra olika billån mot varandra om man sitter framför datorn än av en säljare med provisionsbaserad lön. För att hitta det billigaste bilånet är två bra alernativ Lendo och deras motsvarighet Zmarta som bägge jämför en mängd lån från olika banker och andra långivare. Du behöver bara vänta på att se exakt hur billigt billån du kunde få via nätet. Sedan är det ju val av själva bilen, det påverkar kostnaden också.

Låna till lyxbil

Billån på banken

De flesta banker erbjuder billån och har ofta ganska bra lånevillkor. Det kan ibland bli lite mer i amortering, men det kan å andra sidan vara skönt när man skall byta bil nästa gång.

Billigt billån – Ränta och amortering

Vad som räknas som det billigaste billånen är svårbedömt. Till skillnad från bolån där huset nästan alltid stiger i värde över tid, så tappar en bil värdet i rask takt. Amortera är ett måste. Både för att alla billån är upplagda så, men även för att man annars riskerar att fastna i en lånefälla där man helt enkelt har lånat för mycket och är överbelånad. Den bilen man nu köper skall bli kontantinsatsen till nästa bilköp.

Eller låna till en skitbil

Öka belåning på bostaden

Ofta är det absolut billigaste att öka bolånet istället för att ta ett billån. Det beror mycket på belåningsgrad och hur det påverkar amorteringarna. Man skall hålla i minnet att amorteringar inte är en kostnad man kan slippa, endast skjuta framför sig. En bil sjunker i värde och amorterar man inte i samma tempo så kommer billånet inte kunna betalas tillbaka då man säljer bilen.