Billig el online

av | juni 1, 2019

El är en stor utgift för många hushåll i Sverige. Idag ska vi gå igenom hur du kan göra för att hitta billig el och därmed spara stora summor pengar varje månad. Ett alltid lika gångbart alternativ är Fortum som de flesta av oss känner till.

Jämför:

Det här är ett jättebra sätt för att hitta billig el online. Du kan snabbt minska dina elkostnader genom att jämföra olika elavtal och hitta det som passar ditt hushåll bäst. Ta inte första bästa, jämför och kolla vad de olika bolagen erbjuder. Du kan väldigt ofta minska dina elkostnader på detta sätt.

Det finns många olika företag som kan hjälpa dig att jämföra olika elavtal med varandra. Elskling är ett mycket bra exempel.

Egen el:

För dig som verkligen vill få billig eller rentav gratis el finns det två sätt. Antingen kan du sluta använda el eller så kan du börja producera egen. Väljer du det andra alternativet har du egentligen två olika metoder för att lyckas. Antingen satsar du på vindkraft eller solkraft.

Solkraft:

Billig el med solceller
Solpaneler på ett tak

Väljer du att satsa på solkraft kommer du behöva köpa in solpaneler. Det är en investering som du kommer tjäna på i det långa loppet. Försök att hitta en plats i söderläge, gärna på ett tak. Det är där solpanelerna kommer att fungera som bäst.

Det finns flera företag som säljer solpaneler. Eon är ett av dem.

Vindkraft:

Billig el med vindkraft
Vindturbiner i skymningen

Vindkraft är ett mycket bra alternativ för dig som bor på ett ställe där solen inte alltid lyser. En stor fördel med vindkraft är att den fungerar bra även på vintern, något solkraft inte gör då solen inte är lika stark. Hitta gärna ett ställe med lite höjd så att inget blockerar vinden.

Du kan hitta flera olika företag som säljer små vindkraftverk för hemmabruk. Windforce är ett av dem.

Vad ska du då göra med alla pengar som du sparar med våra tips? Kanske vill du åka på en trevlig resa? Då är det alltid en fördel om man kan hitta billiga flyg och hotell.