Billig solsemester via nätet

av | september 8, 2019

En resa till sol och bad lockar de flesta, inte minst under den mörkare perioden av året. Det kostar en slant att resa, men här får du ett par handfasta tips om var och hur du hittar en billig solsemester, oavsett årstid. Så vilka vägar finns det för att komma billigare undan när det handlar om resor och i detta fall solsemestrar?

Det finns faktiskt en hel del man kan göra för att få sin efterlängtade solsemester lite billigare än annars. Vilka det är….ja, det är vad resten av denna textmassa kommer handla om

Härlig strand på solsemestern

1. Välja rätt bokningssajt!

Det finns i regel många tusenlappar att spara om man väljer den billigaste sajten att boka ifrån jämfört med en av de dyrare resesajterna. Nu är det inte så enkelt som att en specifik sajt är billigast och det var det. Nej, det gäller att hitta den billigaste sajten för just sin resa, det varierar beroende på resmål. Det finns dock ett par sajter som i regel ligger i det lägre spannet vad gäller solsemestrar, och det är ett enkelt och snabbt sätt att se till att få sin resa billigare. Att börja hos TripX är ingen dum start, då har man ett stort utbud av billiga resor till solen att väja mellan och kan sedan jämföra med andra sajter om man tycker det behövs. En annan sajt som både har riktigt billiga flygbiljetter, men även både hotell och en hel del olika aktiviter, nöjesparker och “slipp-förbi-köer-biljetter” är Seat24. De har bra priser på resor, oavsett var i världen du skall. Sommar som vinter hittar du en billig solsemester på Seat24.se.

2. Välj rätt resmål för din solsemester

Var skall man resa då? Ja, det är nästan lika svårt som föregående frågeställning om “den billigaste sajten” – Det beror på! 

Det är flera faktorer som spelar in, inte bara var man har tänkt resa. Tid på året kan göra stor skillnad på priset, och det som är billig på sommaren är inte nödvändigtvis billigast över Jul & Nyår. Det gäller att vara smart om man vill komma undan billigt. Vanliga resmål för solsemestrar på sommaren är Spanien i helhet, och framförallt Mallorca med sina många destinationer. Även Grekland med sin skärgård är välbesökt av Svenskar. Under vinterhalvåret finns Kanarieöarna med många populära resmål. Karibien, eller Västindien som de flesta kallar det, är också ett härligt alternativ men lite längre bort. Skillnaden i pris är inte fullt såstor som man kan befara, men det är naturligtvis billigare att ta en charterresa till Kanarieöarna än en solsemester på Jamaica, Barbados eller någon av de andra vackra öarna.

Även Asien är populärt på vintern

Det finns många härliga resmål att utforska i Asien, med Thailand som det mest välbesökta landet vad gäller svenska turister. Det har pressat priserna en hel del, och bortsett från de ovan nämnda resesajterna så har även Flygstolen.se billiga solresor till Asien.

3. Tid på året

Som nämnt ovan är det en viss skillnad på pris beroende på när på året man reser. Det resmål som lockar kan vara billigare eller dyrare än man önskar och då kanske det kan vänta ett halvår eller så. Sedan är det ju vissa resmål där tid på året avgör om det ens kan bli en solsemester, i synnerhet kortare resor till Norra Europa, men samma sak gäller södra delen av jordklotet. Men då hyfsat omvänt.

Billigare resa på många olika sätt

Enkelt uttryckt finns det många sätt man kan spara en bra peng på när man skall ut och resa. Ju mer tid man lägger ner på efterforskningar, desto billigare resa kan man hitta. Enkelt och solklart. Pun intended.

Billig solsemester med stränder och palmer