Billiga resor online

av | juli 30, 2019

Skall man ut och resa och söker en billig resa, då är Internet ens bästa vän. Det finns i princip obegränsat med sajter som handlar om hur man reser billigt. Vissa innehåller mest tips, andra som faktiskt säljer resor av olika slag. Ett mycket bra alternativ är TripX som har massor av billiga charterresor, men även Supersaver har många billiga resor. Är man redan stolt ägare till en husbil blir resan mycket billigare, men då har man i regel lagt en peng på att köpa husbilen.

resa billigt

Resa billigare med tåg, buss eller båt

Skall man resa riktigt billigt, då skall man helst välja ett annat alternativ än flyg, även om det numera finns stora möjligheter att hitta billigt flyg. Tåg eller buss är ofta det billigaste ressättet, men i vissa länder finns andra billiga alternativ. Ett tydligt exempel är ö-luffning i Grekland, där man reser med båt.

hyra semesterboende

Planeringen av resan viktig

Skall man göra en längre resa bör man vara noggrann med planeringen om man vill vara säker på att hitta det billigaste alternativet, ofta finns väldigt billig inrikestrafik via tåg buss eller flyg. Annars finns det även många resebyråer mer eller mindre specialiserade på billiga resor.

Spara mer med billiga val på resan

Även under själva resan finns sätt att komma billigare undan, då genom att välja alternativen som kostar minst. Det kan gälla allt från att hyra bil till maten man äter, kanske kan man äta på en billigare restaurant eller till och med på hotellet.

Håll kostnaderna nere med en reseförsäkring

Att själva resan är billig att köpa är det viktigaste, men man skall inte glömma de extrakostnader som dyker upp under de flesta semestrar. För att inte riskera obehagliga överraskningar rekommenderar vi att man kollar upp om man behöver en reseförsäkring i tillägg till sin hemförsäkring. Det är ett lågt pris att betala för att minimera risken med höga kostnader för förlorat bagage eller bara att lägga ut pengar för läkarbesök om man råkar bli sjuk på resan.