Billigt begagnat online

av | januari 4, 2019

Bra för både plånbok och miljö

Skall man verkligen spara pengar på att handla online, då skall man försöka hitta begagnade varor. Att köpa begagnat är inte bara billigare, det är dessutom otroligt miljövänligt eftersom man sparar en hel del “nya resurser” från att användas.

recyclemärke

Att handla online är att spara på jordens resurser. Att göra de onlune sparar såklart än mer. Inga onödiga bilresor till oika second hand affärer, det är bara ett par knapptryckningar till nästa begagnade fynd.

För de allra flesta som handlar begagnat är det dock priset som spelar mest roll, även om det naturligtvis finns undantag som i de flesta fall. Söker man begagnade varor är Blocket nästan ett måste att kika på, Tradera likaså, men det finns många sidor som säljer begagnade varor online. Vissa dyra produkter – exempelvis bilar, inredning och vitvaror – lämpar sig extra bra att köpa begagnat, medan andra varor är mindre lämpade att köpa begagnat. Det finns många sätt att gardera sig och de flesta är ärliga. Ändå så bör man vara försiktig och inte ta onödiga risker.