Billiga filmer online

av | augusti 31, 2019

Se film billigt på nätet

Skall man hitta billiga filmer online behöver man inte leta länge alls. Det finns ett otal sidor som säljer filmer i olika format – som DVD, Blu ray och till och med VHS – till betydligt lägre priser än i butiker. Ofta kan man hitta filmerna man älskade när man var ung på DVD, när det har visat sig omöjligt att hitta den på någon av de streamingtjänster som har tagit över marknaden i stor utsträckning. Har man tur kan man hitta en hel del gamla klassiker, och eftersom många av sajterna som säljer filmer ofta har lockpriser så blir det väldigt billigt. Ofta billigare än det var att hyra filmen då den släpptes. 

Billig film online

Online streaming tog över

Streamingtjänsterna är numera det sätt som majoriteten konsumerar film och serier på, bortsett från traditionell TV. Det finns även Pay per view som i princip är att hyra filmen ett dygn eller två. Det finns ett par stycken stora aktörer i Sverige, och det är främst Netflix, Viaplay, Cmore och i viss utsträckning HBO Nordic. Cmore och än mer Viaplay har även sport som del i utbudet, och frågan är om inte det är huvudprodukten numera. Trots det finns många filmer och serier, men hos samtliga tjänster är det ändå stora glapp i utbudet.

Vissa filmer finns inte att köpa

Vissa filmer går ej att hitta digitalt och legalt, utan man får leta DVD eller bli en av alla nedladdande pirater som härjar online.  Det är anmärkningsvärt att filmer inte finns på någon av alla streamingtjänster, alla sajter som säljer ut DVD-filmer billigt och stora internationella annonsmrknade som Ebay.

Film och Sociala medier

Det finns annan typ av film online, det finns tjänster som Youtube och annat där en helt annan typ av rörlig media kan konsumeras. Det är tjänster där användare laddar upp eget filmat material, men det är mycket kommersiellt gångbart som finns representerat även där. Ibland av företagen själva, ibland någon som lagt upp en kopia. Film är väl tillsammans med musik och märkeskläder de branscher som har problem med piratkopior j störst utsträckning, skillnaden är väl att populära klädmärken sällan gör det omöjligt att köpa de produkter man söker.