Billiga bärbara datorer online

Billiga bärbara datorer online

För bara ett par år sedan var det ganska svårt att hitta billiga bärbara datorer med tillräckligt bra prestanda. Att matcha de stationära datorerna på marknaden var svårt utan att det kostade en smärre förmögenhet. Ville man ha en laptop med tillräckligt bra prestanda var man tvungen att punga ut med en hel del pengar för att köpa den. Nuförtiden kan man dock hitta billiga bärbara datorer online, ofta med väldigt bra prestanda även om de kostar mer än en motsvarande stationär modell.

Laptop eller stationär dator

Naturligtvis är det fortfarande så att staionära datorer har bättre prestanda än de bärbara modellerna, men skillnaderna blir mindre och mindre. Skall man inte spela dataspel på datorn fungerar i princip de billigaste bärbara burkarna bra, men om man är ute efter en speldator bör man antagligen fundera på att köpa en stationär dator som även de finns att hitta tämligen billigt online. Det finns dock många spel som fungerar bra på de flesta bärbara datorerna, ett exempel på det är de flesta mmorpg som kommer ut på marknaden. De är ofta optimerade för de flesta datorer, även för de bärbara varianterna. Dock är de absolut billigaste laptopsen möjligen lite i underkant. Kanske kan man då istället välja att köpa en billig spelkonsol om det är dataspelande som är prioriteten?

Billiga bärbara datorer online

Apple, PC eller Chromebook

Det finns främst tre alternativ vad gäller datorer; Apple, PC och Chromebooks. Vilket av dessa alternativ som passar bäst är mycket beroende på vad man har tänkt att använda sin laptop till. Apple kan vara svårt att hitta billigt om man inte köper en äldre modell eller en begagnad Macbook. Väljer man istället en PC eller en Chromebooks finns de i en mängd olika utföranden. Av den anledningen är det en lätt match att hitta rätt prisnivå och prestanda.

Läs på innan du köper dator

Även för dig som är oinsatt och/eller ointresserad av datorer och elektronik är det viktigt (och faktiskt ganska enkelt) att jämföra de olika modellerna av bärbara såväl som stationära datorer. De flesta sajter som säljer datorer har enkla jämförelsefunktioner. Med deras hjälp får man en tydlig överblick av de viktigaste komponenterna för en dator som t.ex. grafikkort, processor, RAM-minne och annat.

Konsoler & TV-spel

Om det faktiskt är spel man främst är ute efter kanske man skall tänka om. Ett alternativ är att köpa en av de många olika spelkonsolerna som finns på marknaden. Vill man komma riktigt billigt undan kan man köpa äldre modeller som XBOX 360, PS3 eller Wii begagnat på t.ex. Blocket eller Tradera. Nu vill ju de flesta av oss ha de modernare varianterna av TV-spel, och även dem hittar man även billigast online.