Billiga datorer online

Billiga datorer online

Om det är någonting som är logiskt att hitta billigare online så är det datorer, och visst finns det fynd att göra på internet. Det finns ett otal olika sidor som säljer billiga datorer och datatillbehör, både i Sverige och utomlands. Det är till och med så att vissa av de traditionella elektronikkedjorna har ett pris offline och ett annat, billigare pris på nätet. Skälet till att man kan hitta så mycket billigare datorer online är för att företagen slipper en hel del kostnader. Till exempel; butikskostnaden, personalkostnaden och i viss mån lagerkostnaden. Då blir det lättare för dem att sälja både stationära och bärbara datorer betydligt billigare än motsvarande produkter i fysiska butiker. Det gäller både PC, Apple och Chromebooks.

Begagnade datorer – Det billigaste alternativet

Det finns dessutom ett flertal sidor som säljer begagnade datorer och annan elektronik om man verkligen vill spara pengar. Förvisso är det ju så med datorer att de blir omoderna ganska snabbt, så av det skälet kanske en begagnad dator inte håller måttet lika länge som om man köper en ny modell. Priset är dock betydligt lägre och många företag säljer dessutom begagnade datorer med garanti.

Köp dator på nätet

Om man inte har specifik kunskap om datorer och dess komponenter är det bäst om man köper en “färdig dator”. Dessa finns på de flesta sidor som säljer datorer och elektronik. Men man kan ofta göra en ännu bättre affär om man köper delarna var för sig och bygger sin egen dator. Billigare än så blir det nog inte, men det kräver att man har lite koll på vad man gör. Det gäller främst stationära datorer i allmänhet och speldatorer i synnerhet. Bärbara datorer är oftast färdigbyggda och man har ett mer begränsat antal valmöjligheter.

Datatillbehör

Vissa datatillbehör skall man i princip bara köpa online eftersom det är så mycket billigare. Framförallt gäller det förbrukningsvaror som papper eller bläckpatroner, men även andra saker finns billigare online. Det kan vara möss, tangentbord, skärmar eller andra datatillbehör.

TV-spel och konsoler

Fölr dig som bara vill använda datorn till att spela dataspel kan det vara en god idé att även kolla priserna på de olika spelkonsoler som finns. TV-spel har bla. fördelen att de inte kräver så många tillbehör, utan kopplas direkt till TV:n.